Kemi

syreindhold i kemi

10. december 2015 af Gyldendal1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

God aften 

Jeg har lavet en potentiometrisk titrering af vinen med NaOH. Til 20 ml vin tilsættes 0,10 M NaOH og ækvivalenspunktet er 16 ml.

Jeg skal nu bestemme syreindholdet i vin, men hvordan ved jeg ikke helt.

Skal jeg finde stofmængden af NaOH, derefter sige at foholdet mellem syren og basen er 1:1, og må gå udfra at syren og basen har den samme stofmængde.

er jeg på rette spor?

Håber der nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2015 af mathon

Du titrerer formentlig vinsyre

                          CHOH - COOH
                           |                                 med NaOH
                          CHOH - COOH

dvs
                  R(COOH)_2\; +\; 2\, OH^-\; \rightarrow \; R(COO^-)_2\; +\; 2\, H_2O.

   stofmængdeforhold
                                          R(COOH)_2:OH^-=1:2=\frac{1}{2}:1


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2015 af mathon

Titer-mol-ligning
                                                                      n_{s}=n_{b}

                                                 (0{,}020\; L)\cdot c_s=\frac{1}{2}\cdot (0{,}016\; L)\cdot(0{,}10\; M)

                                                 c_s=\frac{ 0{,}008}{0{,}020}\cdot(0{,}10\; M)


Skriv et svar til: syreindhold i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.