Matematik

Redegørelse for differential ligning

10. december 2015 af zenzysgatso (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Hvordan kan man gribe en opgave an, som lyder på, at man skal gøre rede for hvordan man løser en diff ligning af typen y''+c*y=0 ? 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2015 af mathon

Løs først karakterligningen

                                                r^2+c=0


Svar #2
10. december 2015 af zenzysgatso (Slettet)

Der behøver jeg nok også lidt hjælp...


Svar #3
11. december 2015 af zenzysgatso (Slettet)

Kunne stadig rigtig godt tænke mig assistance 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2015 af mathon

I oversigt:

Karakterligningen
                                r^2+c=0
har rødderne

                                r=\pm \sqrt{-c}
som for c<0
giver:
                                y=C_1\cdot e^{\sqrt{|c|}\cdot x}+C_2\cdot e^{-{\sqrt{|c|}\cdot x}}

som for c=0
giver:
                                y=C_1+C_2x

som for c>0
giver:
                                y=C_1\cos(cx)+C_2\sin(cx)


Skriv et svar til: Redegørelse for differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.