Matematik

BARE LIGE FOR AT VÆRE SIKKER

11. december 2015 af Vaskemaskine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har fået stillet dette spørgsmål: 

 (x−4)2 + (x + 2), når x > 2

Nogle der kan hjælpe? 
- Mit bedste bud, er der ikke ændres fortegn når man plusser paranteser sammen. Men hvad bliver resultatet så? 

Mvh mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2015 af StoreNord

??????????????????

Skal du reducere dette udtryk:            (x−4)2 + (x + 2)      ?

Eller er dette en ulighed:                  (x−4)2 + (x + 2), når x > 2            ?

Er dette                             (x−4)2           (x−4)2       ?


Svar #2
11. december 2015 af Vaskemaskine (Slettet)

Skal ikke reducerer noget.

Opgaven: (x−2)(y + 3), når x > 2 og y < −3

Giver f.eks (-)*(+) = - 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2015 af StoreNord

Ja, minus gange plus giver minus.


Svar #4
11. december 2015 af Vaskemaskine (Slettet)

Jep i know. Men hvis jeg skal regne det eksempl jeg startede med på samme måde, som det jeg lige har skrevet. Hvordan skal jeg så gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2015 af StoreNord

Du siger du har en opgave. Jeg forstår slet ikke den måde at skrive en opgave på.

Er der ikke mere tekst i opgaven?

Opgaven: (x−2)(y + 3), når x > 2 og y < −3


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2015 af SuneChr

# 2     Et gæt kan være:
2.gradsfunktionen
f (x) = (x - 2)(x + 3)
har rødderne
x = 2  og   x = - 3
og er positiv, når x ligger udenfor rødderne; rødderne ikke medregnet.
og er negativ, når x ligger mellem rødderne; rødderne ikke medregnet.
________________
Ser lige nu at y også er på bane. Så det må være noget andet, der er på spil.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2015 af SuneChr

# 2   Lav en tabel over alle tilfældene

\begin{matrix} & y<-3 &y>-3 \\ x<2&-- &-+ \\ x>2& +- & ++ \end{matrix}


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2015 af AskTheAfghan

Da x - 2 > 0 og y + 3 < 0, så må (x−2)(y + 3) < 0.


Svar #9
11. december 2015 af Vaskemaskine (Slettet)

Nej der er ikke mere til opgaven. Spurgte min lærer om det samme jeg har spurgt jer om, og han fortalte at svarene skulle se således ud: 

Eksempel: (-)*(-) = - 


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2015 af AskTheAfghan

Hvad med at uploade et billede af din originale opgave? Husk at skrive en ordentlig overskrift næste gang.


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2015 af StoreNord

Svar på Original opgave:

x>2  <=>

(x−4)2 + (x+2) > (2-4)²  + (2+2) = 4+4 = 8


Skriv et svar til: BARE LIGE FOR AT VÆRE SIKKER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.