Kemi

Fældningsreaktion diskussion

12. december 2015 af Vovse112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilken diskussion kan man lave ud fra et forsøg med salte, omhandlende fældningsreaktioner? 

Hvad består sådan en diskussion af? Hvad skal man diskutere - og hvordan?

Nogle bud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2015 af mathon

Tungt opløselige saltes opløslghedsprodukt K_{sb} og molære opløselighed s.

Når den molære opløselighed af saltet A_xB_y er s,
har man
                            (xs)^x\cdot (ys)^y=K_{sp}

                            x^x\cdot s^x\cdot y^y\cdot s^y=K_{sp}

                            x^x\cdot y^y\cdot s^{x+y}=K_{sp}

                            s=\left (\frac{K_{sp}}{x^x\cdot y^y} \right )^{\frac{1}{x+y}}

                       


Skriv et svar til: Fældningsreaktion diskussion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.