Matematik

Statestik / ssh.

13. december 2015 af Annebanana (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået følgende resultat, men skal vide, at resultatet er v85/ 256 og det kan jeg simpelthen ikke få :/ Bruger jeg de forkerte grænser? eller den forkerte metode? 

Vedhæftet fil: stat.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af peter lind

Du skal også tage hensyn til at y<x3/2 så hvis ½x<x3/2 er den øvre grænse for y  ½x; men hvis x > x3/2 er den øvre grænse x3/2


Svar #2
13. december 2015 af Annebanana (Slettet)

jeg er ikke helt med, hvad bliver grænserne for integralet?

og er det korrekt med dydx ? (eller er det dxdy?)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2015 af SådanDa

Det er korrekt at integrere med hensyn til y først.

Du skal finde P(Y<1/2X), men du ved samtidig at der kun er positiv tæthed ved 0<y<x3/2, så når 1/2x<x3/2 er 1/2x grænsen, og når 1/2x>x3/2 er x3/2 grænsen. Det vil sige at du skal løse uligheden, og så splitte dit integral i to.


Svar #4
14. december 2015 af Annebanana (Slettet)

Så grænsen for dx er stadig 0 og 1, også er det grænsen for y, der skal ændres for at splitte det i to?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2015 af SådanDa

Tjaa, grænserne for x er principielt stadig 0 til 1, men da y-grænsen afhænger af hvad x er må du splitte integralet op, således at du først integrerer over de x hvor y-grænsen er x3/2 og derefter integrerer over de x hvor y-grænsen er 1/2x. Du kan finde ud af hvilke x som hører til hvilke y--grænser ved at løse uligheden 1/2x<x3/2.


Svar #6
14. december 2015 af Annebanana (Slettet)

Uligheden 1/2x<x2/3 giver at x>1/4, så grænsen bliver: 

 y=0 op til y=1/2x og x=1/4 op til x=1

y=0 op til y=x^(3/2) og x=0 op til x=1/4 ?

Når jeg regner får jeg at dette giver 0,39561, og ikke 85/256 (0,33203)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2015 af SådanDa

Hmm, jeg regner det til 85/256?

Altså således:

\int_0^\frac{1}{4}\int_0^{x^\frac{3}{2}}8y\ \textup{d}y\textup{d}x+\int_\frac{1}{4}^1\int_0^{\frac{1}{2}x}8y\ \textup{d}y\textup{d}x


Svar #8
14. december 2015 af Annebanana (Slettet)

Jeg havde skrevet 2/3 i stedet for 3/2, nu får jeg det rigtige

Tak fot hjælpen :)


Skriv et svar til: Statestik / ssh.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.