Matematik

Ligning

15. december 2015 af ACCAC (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, har en mere jeg ikke kan få til at gå op. håber nogen kan hjælpe.

6(15x+10)-(x-32) = 7(11x + 11)

90x + 60 - 6x - 192 = 77x + 77 

77x + 90x + 60 - 6x - 192 = 77x + 77 - 77x

77x + 90x + 60 - 6x - 192 = 77

60 - 77x + 90x + 60 - 6x - 192 = 77 + 60

77x + 90x - 6x - 192 = 77 + 60

192 - 77x + 90x - 6x - 192 = 77 + 60 + 192

77x + 90x - 6x = 77 + 60 + 192

161x = 329

161x/329 = 2

x = 2

 men lommeregneren siger -1,2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2015 af LilanKahn (Slettet)

Du kan genbruge din anden tråd.

6(15x+10)-(x-32) = 7(11x + 11)

90x+60-x+32 = 77x+77

89x+92 = 77x+77

12x+92=77

12x=-15

x=-15/12

x=-5/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2015 af LilanKahn (Slettet)

husk at når du ophæver en minus parantes så skiftes der fortegn


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.