Matematik

hjæælp til løsninger til andengradsligningen

16. december 2015 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

vi skal bevise, at i en 2. gradsligningen, hvor diskriminanten er d>0, vil de to løsninger (rødder) r?1 og ropfylde r1 + r2? = -b

vi skal anvende løsningsformlerne

r1? = -b+ √d/ 2a

r2? = -b-√d/2a

og regner efter, at hvis a = 1, så er....

opgaven er allerede regnet det, men jeg  skal fremlægge det og vil gerne have vide trin for trin hvad jeg skal sige at hvad man starte med at gøre osv.. jeg vedhæfter opgaven så i kan kigge nærmere.

på forhånd tak

Vedhæftet fil: matmatik bevis 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2015 af mathon

                    ax^2+bx+c=0\; \; \; \; \; \; a\neq 0  og  a\neq 0     d>0

                    a\left (x^2+\frac{b}a{}x+\frac{c}{a} \right )=0

                    r_1+r_2=\frac{-b-\sqrt{d}+(-b)+\sqrt{d}}{2a}=\frac{-2b}{2a}=-\frac{b}{a}

               


Svar #2
16. december 2015 af iisommerii (Slettet)

det jeg spørg om er at jeg skal fremlægge det og sige trin for trin hvad der sker i opgaven ikke regne den ud

altså om man starter med at lægge sammen og derefter fællesnævner osv


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2015 af mathon

Du begynder naturligvis med at præsentere udtrykket for hver rod.

Derefter finder du summen

Tolker resultatet.

Gør rede for hvad resultatet kan bruges til i praktisk beregnning med a = 1.


Svar #4
16. december 2015 af iisommerii (Slettet)

okay tak, bare lige for at opsummere så....

1) præsentere udtrykket for hver rod

2) tager summen af r1 +r2?

3) og sætter tælleren sammen og laver fællesnævner som er 2a

4) reducere udtrykket

5) og gør rede for a-værdien og kan så regne resten ud

er det rigtigt...


Skriv et svar til: hjæælp til løsninger til andengradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.