Matematik

Ligninger: Reducering af udtryk

16. december 2015 af rikkedm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :-)

Nu har jeg siddet med den første opgave her og jeg ved simpelthen ikke om det er rigtig, og så har jeg vedhæftet en fil med et par andre opgaver også som jeg også har kæmpet en del med... Hjææælp

Vedhæftet fil: Hjemmeopgave 6 - 1D.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2015 af StoreNord

Opgave 5)

                                            Løs      x+7x+2,5=23,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2015 af blaky158 (Slettet)

Første opgave handler jo egentlig bare om, at du skal skrive den formel 10 gange og så scanne dem? :)

I opgave 2 skal du egentlig "bare" bruge din viden om parentes udregning og kvadratet af disse.

Det første led: (3x+2y)(5x-3y) giver dig 15x^2-9xy+10yx-6y^2, hvilket så kan reduceres yderligere til 15x^2+xy-6y^2

Jeg ganger altså ind i hvert led. Prøv at udregne resten :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2015 af blaky158 (Slettet)

Opgave 4)

I) 4p + 8q − 15 = −11

II) −7q + 6p + 31 = 94

Indsættelsesmetoden: Isoler p eller q i den første, indsæt dette udtryk i den anden og isoler den variable du ikke valgte, så du får et udtryk for den anden variable som du ikke valgte i starten. Indsæt denne værdi i den første og så har du begge variable. 

Lige store koefficienters metode: gang den ene funktion med et tal så de har lige store værdier foran deres p og q og løs dernæst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2015 af PeterValberg

#0 Denne videoliste [ LINK ] indeholder alt, hvad du har brug for
     for at kunne løse opgaverne, bemærk især den sidste video (nr. 20)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligninger: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.