Matematik

lineære og eksponentielle funktioner

21. december 2015 af magggda (Slettet) - Niveau: B-niveau

To lineære funktioner f(x) og g(x) er givet ved:

f(x) = 7x + 2 og g(x) = 4x − 5

a) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem f og g ved at opstille og løse en ligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2015 af mathon

skæring kræver
                                       f(x) = g(x)

                                 7x + 2  =  4x - 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. december 2015 af Agricole (Slettet)

Hey, ved skæringen af 2 funktioner ved vi at både x og y kordinatet er det samme, derfor er f(x) = g(x) det vil sige at 7x+2 = 4x-5.

 Derefter isolere du så for x, når du har x værdien sætter du den bare ind i enten f(x) eller g(x) for at finde y punktet :D!

jeg afbillede grafen hvor du kan se skæringen med de 2 funktioner :)! 

http://imgur.com/RS6bmbA


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: lineære og eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.