Matematik

Monotoniforhold, hvordan kommer jeg videre?

03. januar 2016 af Dudi22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en funktion: 6x/(x^2 +1)

Jeg har fundet f'(x) = (-6x^2+6)/(x^2+1)^2

På baggrund af dette har jeg lavet en monotonitabel (se vedvæftede).

Hvordan finder jeg ud af om x=-1 er globalt eller lokalt minimum og hvordan finder jeg ud af om 1 er globalt eller lokalt minimum? Tænker det er noget med at jeg må finde funktionsværdien for -1 og 1 og samtidig finde lim (x->uendelig) f(x) og lim (x->minus uendelig) f(x) og sammenligne? Er der en nemmere metode?

Vedhæftet fil: mat46.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2016 af mathon

Da f(x)>0 for x>0
er
         f(-1)=-3 globalt minimum, da nævneren er positiv for vilkårligt x.


Svar #2
03. januar 2016 af Dudi22 (Slettet)

Jeg kan sagtens se, at linie 1 er sand, men har svært ved at koble den til linie 3. Udover at jeg naturligvis også kan se, at nævneren altid er positiv for vilkårligt x.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2016 af mathon

x = -1 er ikke - som du skriver - lokalt minimum, men lokalt minimuspunkt.
Lokalt minimum er f(-1) = -3 er lokalt minimum.


Skriv et svar til: Monotoniforhold, hvordan kommer jeg videre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.