Matematik

To parenteser ganget sammen

03. januar 2016 af Bornsommer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har disse to parentes, som jeg skal ganger sammen:

(x-1)*(1-x)^4

Hvis den ene parentes er i 4. potens så skal den ganges med sig selv fire gange ikke? Hvordan skal jeg skrive mellemregninger op får et stykke som det her..

Således her eller?

(x-1)*((1-x)*(1-x)*(1-x)*(1-x))=(x-1)^5

Er det tilstrækkeligt bare at skrive så mange mellemregninger, som ovenstående eller er der en måde hvor på jeg kan regne flere mellemregninger end det?

Jeg kender kun mellemregninger for 2. potenser til at være:(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

Kender ikke nogen tilsvarende mellemregning for 4. potens.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(x - 1) * (1 - x)4 =

(x - 1) * (-(x - 1))4 =

(x - 1) * ( (-1) * (x - 1) )4 =

(x - 1) * (-1)4 * (x - 1)4 =

(-1)4 * (x - 1)5 =

(x - 1)5


Svar #2
03. januar 2016 af Bornsommer (Slettet)

Hmmm.. Det havde jeg ikke tænkt over at man kunne gøre.. Tak!


Skriv et svar til: To parenteser ganget sammen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.