Matematik

Differentiering

05. januar 2016 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når jeg differentierer 2/3*x^3/2 får jeg resultatet kvadrot x - spørgsmålet er hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af SådanDa

For en funktion f(x)=ax^n gælder at f'(x)=anx^{n-1} brug dette på dit eksempel:

f(x)=\frac{2}{3}x^\frac{3}{2} \Rightarrow f'(x)=\frac{2}{3}\frac{3}{2}x^{\frac{3}{2}-1}=\frac{6}{6}x^{\frac{1}{2}}=x^\frac{1}{2}=\sqrt{x}


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.