Matematik

Graf

13. januar 2016 af 123eee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp!! Skal aflevere min opgave om kort tid. Her er spørgsmålet (Har prøvet så mange gange!!...) :

På figuren ses en skitse af grafen for en linæer funktion f (x) = ax + b. Grafen går gennem punkterne p(0,-1) og  q (2,2). Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af JulieW99

a=(y_2-Y_2)/(x_2-x_1)

b=y_2-ax_2 eller b=y_1-ax_1

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af BadBoyBard (Slettet)

Det her er jo blot at bruge den normale formel for bestemelse af hældningskonstanten. Husk, at in lineær funktion har forskrift:

y = ax + b

Og du kan kalde dine to kordinater for:

(x1,y1) = (0, -1)  og (x, y2) = (2,2). 

Altså at: x1 = 0, x2 = 2 og at y1 = 0 og y2 = -1

Brug nu denne formel for hældningen:

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

Og du vil derved finde a. For b, så husk at:

b = y - ax

Så det er bare at løse den ligning foroven. 

Haaber dette hjælper.

MH

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2016 af BadBoyBard (Slettet)

For eksempel, hvis nu du får at:

a = 1 \frac{1}{2}

Så kan du jo sige at:

b = y - ax 

Er det samme som:

b = y_1 - a\cdot x_1

Og hvis du bruger (x1,y1), så vil du få:

b = - 1- (1\frac{1}{2}\cdot0)

Hvilket gerne skulle give dig, at:

b=(-1)

Og den endelige forskrift i det her eksempel (regn efter selv) skulle derfor være:

f(x)=1\frac{1}{2}x-1

Jeg siger ikke at disse her tal er rigtige, de er blot et eksempel, så regn heller ud selv helt forfra. ;)

P.s. Jeg winker fordi jeg lyver. De tal, er helt rigtige, og gerne, hvad du skulle få som endeligt svar.

Bard


Svar #4
13. januar 2016 af 123eee (Slettet)

#1

a=(y_2-Y_2)/(x_2-x_1)

b=y_2-ax_2 eller b=y_1-ax_1

JulieWin, har et spørgsmål; hvad mener du med "_". altså hvad mener du med understregen ved for eks. "y_2"? og skråstregen ved a efter den første parantes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2016 af JulieW99

#4

En skråtreg er division. Det du ser jeg har skrevet, er en LaTeX formel, så vidt jeg husker. Nøjagtigt den samme som #2 har skrevet.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#0: For at uddybe

Kan du huske formlen for a? Du har jo dine to coordinater:

P(0,-1) og Q(2,2)

Hvorfor ikke kalde disse (for nemhedensskyld): 

(x1,y1) = (0,-1) og (x2,y2) = (2,2)

Lad os sætte ind i denne formel for at finde a:

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

I vores tilfælde:

[a = \frac{2-(-1)}{2-0}]

Altså for vi, at:

a=\frac{3}{2}

Det er blot at indsætte i formlen for at finde a. Kan du finde ud af resten selv, altså at finde b?


Skriv et svar til: Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.