Matematik

Kan i hjælpe mig i mat c

14. januar 2016 af Zeynoa (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg kan ikke fonde ud af atfinde Udregningen til Linje CD hvordan kan jeg løse denne opgave har glemt det
Vedhæftet fil: image.jpeg

Svar #1
14. januar 2016 af Zeynoa (Slettet)

Til dem som ikke kan læse opgven
Trekant ABC er retvinklet, AD er 8 cm , AB er 16 cm og arealet af ABC er 96 cm

Hvordan beregner jeg linjestykket CD

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2016 af Therk

Arealet af en trekant:

A = \frac 12 \cdot h\cdot g

Du kender højden, arealet og en del af grundlinjen: Benyt at AC = AD + CD.

Dermed skal du løse ligningen

\frac 12 \cdot \underbrace{16}_h\cdot \underbrace{(8+x)}_g = \underbrace{96}_{A}

hvor x er længden CD.


Svar #3
17. januar 2016 af Zeynoa (Slettet)

1
-
2 * 16 * 12 = 96

12 - 8 = 4

Dvs. Resultatet = 4

Svar #4
17. januar 2016 af Zeynoa (Slettet)

Har fundet ud af den tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2016 af Therk

Ja, præcis! :)


Skriv et svar til: Kan i hjælpe mig i mat c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.