Matematik

Reducer

14. januar 2016 af Emil925m (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej

Vil høre om nogle kan hjælpe mig med disse opgaver i matematik.

3*(a-2b) +3b

Tænker om man skal gange 3 med det i parentessen? dvs 3*a =3a og 3 *2b= 6b +3b= 3a-6b+3b=3a-3b????

4a+3*(2a+b)

er det så alt man skal gange med 3 i parentessen?

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af PeterValberg

Ja, du skal gange 3 ind i parentesen, hæve parentesen og reducere :-)

Du har forøvrigt reduceret den første korrekt.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2016 af mette48 (Slettet)

Du har reduceret den første rigtigt, men din skrivemåde er ikke helt rigtig

3*(a-2b) +3b = 3a-6b+3b = 3a-3b

Ja i den anden skal du gange med 3 i parentesen

og derefter samle led af samme slaks


Svar #3
15. januar 2016 af Emil925m (Slettet)

Hej

Mange tak for svaret og hjælpen.


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.