Matematik

find stamfunktionen

15. januar 2016 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er lidt i tvivl her.

Disse to

1) f(x)=(2x+4)2 

2) f(x)= (x2-4)/(x-2)

Hvordan skal jeg løse disse? Hvordan ophæver disse parentseser? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2016 af peter lind

1) Det nemmeste er ikke at ophæve parenteserne men at buge substitutionen t = 2x+4   dt =2dx. Du kan også bruge regel om kvadratet på en sum (a+b)2 = a2+b2+2ab

2)   Brug reglen om to tals sum gange de samme to tals differens (a-b)(a+b) = a2-b2


Svar #2
15. januar 2016 af snylt (Slettet)

Okay, jeg får 1) til at være: 2x2+42+16

... men jeg kan ikke forstå, hvad 2x 2 skal blive? Jeg kigger i min facitliste og ser, at det skal give (4/3) * x3


Svar #3
15. januar 2016 af snylt (Slettet)

og forstår hellere ikke lige 2) ? Kan du hjælpe?


Skriv et svar til: find stamfunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.