Matematik

HJÆLP

22. januar 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

En hjælp til hvordan man løser denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2016 af Stats

Skærmbillede 2016-01-22 kl. 18.00.44.png

a.)

Undersøg værdimængden for sinus.

a·sin(x) + b - hvad betyder a og b for værdimængden?

b.)

Se a.)

c.)

sinus er periodisk med 2π

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
22. januar 2016 af Anonyminized (Slettet)

Jeg ved at værdimængden for sinus er -1:1

Men jeg kan ikke se hvordan jeg skal kunne regne funktionen ud, uden at kende tiden t ?


Svar #3
22. januar 2016 af Anonyminized (Slettet)

Jeg ved at svare i c er 28 minutter, men jeg kan ikke se hvordan man skal regne de andre ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2016 af peter lind

Indsæt grænserne for sinusfunktionen i udtrykket. Lav evten graf over funktionen. Så kn du bedre se det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2016 af Stats

a.

Hvis du kan en konstant a til en funktion f af x,

                                a·f(x) 

Da vil det betyde, at alle dine y værdier bliver a gange større/mindre. Ved funktionen:

                67,5·sin(0,209·t - 1,57) + 70

Da vil sinus funktionen kunne antage y værdierne mellem -1 og 1.. Altså

                     Vm(sin(x)) = [-1,1]

Når funktionen bliver ganget med 67,5 , vil det betyde, at værdimængden bliver 67,5 gange større. Derfor

              Vm(67,5·sin(x)) = [-67,5 , 67,5]

Betydningen af, at man lægger en anden konstant b til en funktion, vil betyde, at dine y værdier bliver b større. Altså

            Vm(67,5·sin(x) + 70) = [2,5 , 137,5]

Dermed er den maksimale højde altså, 137,5 meter over jordoverfladen

b.

Ved a.) da fandt man samtidig ud af, at den mindste højde over jordoverfladen er 2,5 meter.

c.

Da sinus funktionen er periodisk med 2·π:

                          sin(0,209t - 1,57)

         0,209·t = 2·π ⇔ t = 2π/0,209 = 30,06 minutter

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.