Matematik

Bestem a så ligning har to løsninger

24. januar 2016 af Christian1409 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg bliver i en opgave bedt om at give svare på følgende:

Bestem a, så ligningen: 2x^2 - 2x - 4 =-x^2 +2x + a   har løsningerne -1 og 3.

Hvordan løser jeg en sådan opgave?

Mvh Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2016 af mathon

                  2x2 - 2x - 4 = -x2 + 2x + a    med løsningen -1

                                a=3

                  2x2 - 2x - 4 = -x2 + 2x + a    med løsningen 3

                                a=11


Svar #2
24. januar 2016 af Christian1409 (Slettet)

Kan du præcisere, hvordan du har fundet frem til a ved løsningen -1 og 3? 
Hvordan angiver jeg i et CAS program som Maple, at løsningen er hhv. -1 og 3? 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2016 af mathon

                       2x2 - 2x - 4 = -x2 + 2x + a

                       3x^2-4x-(a+4)=0

                        x=\frac{4-\sqrt{4^2+4\cdot 3\cdot (a+4)}}{2\cdot 3}=-1

                                  4-\sqrt{4^2+4\cdot 3\cdot (a+4)}=-6

                                  \sqrt{4^2+4\cdot 3\cdot (a+4)}=10

                                   4^2+4\cdot 3\cdot (a+4)=100

                                   4+3\cdot (a+4)=25

                                    3\cdot (a+4)=21

                                    a+4=7

                                    a=3


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2016 af mathon

                     3x^2-4x-(a+4)=0

                        x=\frac{4+\sqrt{4^2+4\cdot 3\cdot (a+4)}}{2\cdot 3}=3

                                  4+\sqrt{4^2+4\cdot 3\cdot (a+4)}=18

                                  \sqrt{4^2+4\cdot 3\cdot (a+4)}=14

                                   4^2+4\cdot 3\cdot (a+4)=196

                                   4+3\cdot (a+4)=49

                                    3\cdot (a+4)=45

                                    a+4=15

                                    a=11


Skriv et svar til: Bestem a så ligning har to løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.