Fysik

Kobling af resistorer

24. januar 2016 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

er der nogle af jer som vil forklare mig, hvorfor erstatsningsresistans R ved parallelkobling altid er mindre end resistansten af hver enkelt resistor R<R1 og   R < R2, hvorimod dette princip er modsat i forhold til seriekobling? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2016 af mathon

Parallelkobling af R_1 og R_2


                R_{erstat}=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+R_2}

                R_{erstat}=\left (\frac{R_2}{R_1+R_2} \right )\cdot R_1<R_1 

                R_{erstat}=\left (\frac{R_1}{R_1+R_2} \right )\cdot R_2<R_2


Svar #2
24. januar 2016 af Miebendixh (Slettet)

Tusinde tak mathon! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2016 af mathon

da
              \frac{1}{R_{erstat}}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}

              \frac{1}{R_{erstat}}=\frac{R_2}{R_1\cdot R_2}+\frac{R_1}{R_1\cdot R_2}=\frac{R_1+R_2}{R_1\cdot R_2}

              R_{erstat}=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+R_2}


Skriv et svar til: Kobling af resistorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.