Matematik

Differentialregning

24. januar 2016 af JimMoriarty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der har svar til denne her opgave eller kan sende et link til en besvarelse?

Vedhæftet fil: Opgave 1 24-01-2016.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2016 af StoreNord

x3 differentieret er 3x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2016 af PeterValberg

#0 Du har godt nok være flittig med at stille spørgsmål, så vidt
     jeg kan tælle dem sammen, så er der cirka et helt afleveringssæt....

Til hver af dine spørgsmål (6 i alt?) så må du MEGET gerne skrive,
hvad du har forsøgt, hvad du har tænkt om opgavernes løsning,
hvad du eventuelt ikke forstår og gerne vil have hjælp til (lad være med at
skrive "det hele"... hvis du ikke har forsøgt nogen som helst selv, så kunne
man jo få den tanke, at du forsøger at komme nem om ved en aflevering.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2016 af 123434 (Slettet)

x3-3/2x2-6x+7

f'(x)=3*x3-1+2*(-3/2)x2-1-6=0

f'(x)=3x2-3x-6=0

kan kortes ned til 

x2-x-2=0

a=1, b=-1 og c=-2

d=b2-4ac

d=(-1)2-4*1*-2

d=1+8=9

x=(-b+-√d)/(2a)

x=(-(-1)+-√9)/(2*1)

x=(1+-3)/2

x=2 V x=-1

x          -2              -1               0              2          3

f'(x)      +               0                 -              0           +

f'(x) er voksende i ]-∞;-1]

f'(x) er aftagende i [0,2]

f'(x) er voksende i [2,∞[

lokalt maksimum i x=-1 og lokalt minimum i x=2

Det er bare, fordi jeg har godt af at øve på sådan nogle opgaver


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.