Fysik

Fysik hjælpppp til imorgen

25. januar 2016 af Jnk1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har fysik til i morgen med kan ikke finde ud af denne her, hjælp tak :

En orgelpibe der er åben i begge ender, afgiver en tone på 240 Hz.

Hvor lang er piben?

Hvilken tone afgiver piben, hvis den lukkes foroven?

Tusind tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2016 af mathon

Lydhastigheden ved 20°C er 343 m/s

En orgelpibe der er åben i begge ender:

                \frac{\lambda}{2} =\frac{1}{2}\cdot \frac{v}{f}=L


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2016 af mathon

En orgelpibe der er lukket  i den ene ende:

                   \frac{\lambda}{4} =L

                   \lambda =4L

                   f=\frac{v}{4L}


Skriv et svar til: Fysik hjælpppp til imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.