Kemi

Masseprocent

26. januar 2016 af miljoi - Niveau: C-niveau

1. Udregn indholdet af salt i chipsene som masseprocent.

- Jeg ved, at jeg skall bruge følgende formel: Masse% =m/M'

jeg kender min m, men hvad er stor M? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2016 af mathon

M_{salt}=(22{,}990+35{,}453)\; \tfrac{g}{mol}


            p_{masse}\%=\frac{m_{salt}}{m_{total}}\cdot 100\%

            p_{masse}\%=\frac{n_{salt}\cdot M_{salt}}{m_{total}}\cdot 100\%

            


Svar #2
26. januar 2016 af miljoi

Hvad er m_total? :/


Svar #3
26. januar 2016 af miljoi

Jeg har nemlig i forrige opgave skulle beregne massen af natriumchlorid i chipsene, hvor jeg så fik resultatet til 0,24

så har jeg skrevet 0,24/m_total*100%

men jeg ved ikke hvad m_total skal være? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2016 af mathon

          p_{masse}\%=\frac{n_{salt}\cdot M_{salt}}{m_{chip}}\cdot 100\%


Svar #5
26. januar 2016 af miljoi

Hvilke tal skal stå der så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2016 af mathon

kemi.PNG


Svar #8
26. januar 2016 af miljoi

Kan ikke få det til at gå op :(


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2016 af mathon

                         p_{masse}\%=\frac{n_{salt}\cdot M_{salt}}{m_{chip}}\cdot 100\%

                         p_{masse}\%=\frac{(0{,}0039\; mol)\cdot (58{,}443\; \frac{g}{mol})}{4{,}6\; g}\cdot 100\%

da n(Ag^+)=n(Cl^-)=n(NaCl)


Svar #10
26. januar 2016 af miljoi

Hvor kommer de 39 fra? Er det ikke 0,0029?

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2016 af mathon

begyndelsesvolumen af sølvnitrat     68 mL
resterende volumen af sølvnitrat       29 mL
titreringsvolumen af sølvnitrat           39 mL     


Skriv et svar til: Masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.