Matematik

Differentialregning: f(x) = 7/x -2x

26. januar 2016 af Annamisa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen,

Jeg har haft lidt problemer med at udregne f'(x) for udtrykket f(x) = 7/x -2x.

Her er hvad jeg har gjort:

f'(x) = 7/x -2x

f'(x) = 7/x - 2

f'(x) = - 7/x^2 - 2

f'(x) = - 7/2x -2

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skal gå videre herfra. Hvad skal jeg gøre med divisionen? Det ville hjælpe mig rigtig meget, hvis I skrev hvilke regneregler, man skal gøre brug af, når man skal udregne f '(x). Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2016 af mathon

            f(x)=7\cdot \frac{1}{x}-2x

            f{\, }'(x)=7\cdot \frac{-1}{x^2}-2

            f{\, }'(x)=- \frac{7}{x^2}-2


Svar #2
26. januar 2016 af Annamisa (Slettet)

Så, fordi at 7/x er det samme som at skrive 7*1/x,  omskrives det bare, og så du gør brug af sætningen 1/x = -1/x^2. Derefter ganger du bare 7 sammen med brøken (og 2x differntieres selvfølgelig også bare ved sætningen ax = a). Ikke sandt?


Skriv et svar til: Differentialregning: f(x) = 7/x -2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.