Matematik

Renter HASTER

26. januar 2016 af sc1997 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej 

Jeg er ikke så god til renter, derfor har jeg brug for jeres hjælp. tak 

En varer koster 110.000kr 

Afbetaling med 20.000kr i udbetaling og resten over 60 måneder ( 5 år) 

der skal betales 1,3% pr. måned i rente på lånet 

1) Hvad skal de betale i ydelse pr. måned?

2) Hvad er den samled pris på varen?

Det jeg kom frem til er:  110000 - 20000 = 90000 kr der skal deles over 60 måneder.

90000 / 60 = 1500kr der skal betales hver måned

Videre kom jeg ikke håber der er noen som kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2016 af mathon

1)

    restgæld efter udbetaling:  G=90.000\; kr

            y_{maa ned}=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

            y_{maa ned}=\frac{90.000\cdot 0{,}013}{1-1{,}013^{-60}}
                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2016 af mathon

2)
    Varens samlede pris:

                                         \left (20.000 +60\cdot y_{m\aa ned} \right )kr


Svar #3
26. januar 2016 af sc1997 (Slettet)

tusind tak : ) 


Skriv et svar til: Renter HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.