Matematik

Ligning for tangent

26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået en meget svær aflevering for hvor jeg slet ikke kan finde ud af opgaven... HJÆÆÆLP 

p(x)=-0.5x^2+7x-2
a) bestem en ligning for tangenten i punktet (2,p(2))
b) vis, der findes en tangent med stingningstallet lig med 8. Bestem en ligning for denne tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2016 af peter lind

a) Ligningen for en tangent til grafen for en funktion f(x) i punktet (x0, f(x0) ) er y = f'(0)(x-x0)+f(x0)

b) Løs ligningen f'(x) = 8. Hvis der er en løsning, findes der en tangent med hældningen 8


Svar #2
26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

åh, det er faktisk ret logsik, tak for hjælpen! 


Svar #3
26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Er der en der kan hjælpe med b)? jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.....


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2016 af peter lind

Det står faktisk i #1.

Løs ligningen f'(x) = 8. Er der en løsning findes der en tangent med hældningen 8. Løsningen angiver x værdien for røringspunktet


Svar #5
26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

ja, det forstår jeg desvære ikke helt rigtigt. så jeg forstår heller ikke opgave a)....


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2016 af StoreNord

#0

p(x)=-0.5x2+7x-2

Hvad er så p'(x) ?      Brug dèt som jeg fortalte dig.


Svar #7
26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Jeg kan virkelig ik det her....


Svar #8
26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

ahhh. nu har jeg fundet ud af det. mange tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2016 af StoreNord

-0.5x2 skal differentieres    

du ganger 2 ned foran x                   =>              2*(-0,5)*x  =  -x

potensen tæller een ned                  =>               2-1 = 1    men x1=x      (alting i een'te =alting)

Tilsammen:                                                              -x1                som er lig med -x

Og så må du selv differentiere de to sidste led ....                                       


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2016 af mathon


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.