Matematik

Bestem f´(1)

26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = x^3+2x+8

Bestem f´(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

Er der nogen der vil hjælpe med det :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2016 af StoreNord

Nu du da selv kunne differentiere den og finde f'(1).


Svar #2
26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Nej? - Ellers ville jeg ikke bede om hjælp? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2016 af StoreNord

f(x) = x3+2x+8

x3 differentieres ved at du tager 3-tallet og ganger det ned foran x:                   3*x

og derefter tæller du potensen 3 een ned:                                                           3-1=2

Tilsammen:                                                                                                           3x2

Tilsvarende gøres med de to andre led


Svar #4
26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

ahh, dejlig nem, og overskuelig forklaring! - Tak for hjælpen 


Svar #5
26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

er det så rigtigt hvis jeg får det til f´(x)=3x^2+2x^1+7


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2016 af mathon

                    f(x)=x^3+2x+8

                    f{}'(x)=3\cdot x^{3-1}+2\cdot x^{1-1}+0


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2016 af StoreNord

#0

Det ville pynte at gøre potenser mere læselige med værktøjet      x2      i værktøjslinjen over skrivefeltet.       

Se vedhæftede billede:   Bestem f´(1).png

Vedhæftet fil:Bestem f´(1).png

Svar #8
26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Tak, men så skal jeg finde ligningen for tangenten, hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2016 af StoreNord

Det her er den generelle formel for tangentens ligning:

y = f'(x_0)\cdot( x - x_0) + f(x_0)                             I dit tilfælde er x0 = 1


Svar #10
26. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Har fundet ud af det! - Men tak aligevel, så blev er jeg sikker på at jeg har gjordt det rigtigt 


Skriv et svar til: Bestem f´(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.