Matematik

Sætte uden for parentes

27. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvordan sætter man uden for parentes på følgende?

2x - 6x^2

4ab+2a+6a^2

Tak på forhånd!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

        2x·1 - 2x·3x =


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af mathon

       2a·2b  +  2a·1 + 2a·3a =


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2016 af christoffer312 (Slettet)

x*(2-3*x) ved den første eller hvad mener du? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2016 af christoffer312 (Slettet)

x*(2-6x)    *


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2016 af pvmnr (Slettet)

1) her skal du tænke på at der står 2*x-6*x= 2*x-6*x*x, så her skal vi for "2x" og "-6x*x" fjerne et x. 

altså bliver resultater, når du sætter det udenfor parentes: x(2-6x) 

2) det samme som før, bare med a i stedet for x :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2016 af Stats

Det nemmeste er, hvis du primfaktorisere hvert led og udskriver potenser (x2 = x·x) og du derefter, ser på hvad hvert led har tilfældes..

2x - 6x2 = 2·x - 2·3·x·x = 2x·(1 - 3x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Sætte uden for parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.