Matematik

Finde b og c i andengrads

27. januar 2016 af Mayna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan kan jeg bestemme/finde b og c, hvis jeg kender tangent ligningen og det punkt den tangerer i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af StoreNord

Se på denne ligning                     3x2 +4x +5

Her er a=3,      b=4,            c=5

Hvis man kender et punkt på en linje, kan for eksempel en parabel have mange forskellige faconer. Og de kan være sure eller glade. Så du skal nuk komme med nogle flere oplysninger.

Hvad ved du?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af peter lind

Du har f(x) = a*x2+b*x+c Hvis du kender tangentligningen kender du også tangentens hældning. Der gælder at f'(x) = 2ax+b = hældningen i røringspunktet punktet for x = x0 x værdien i røringspunktet. Desuden kender du f(x0)


Svar #3
27. januar 2016 af Mayna (Slettet)

# 1Det hjælper jo ikke rigtigt, da jeg ikke har fået oplyst b og c, skal selv finde dem ud fra oplysningerne som er:

at linjen med ligningen y=-x+5er tangent til grafen for f i punktet P(1f(1))

og ud fra det skal jeg bestemme b og c

#2 Ved jeg godt, men ved ikke hvordan jeg skal regne den ud :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2016 af peter lind

Hældningen af tangenten er -1 og x0 = 1Jeg går ud fra at du kender a, siden der ikke spørges om den.

Indsat i formlerne i #2 giver det

f'(1) = 2*a*1+b = -1

f(1) = a+b+c = -1+5


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2016 af StoreNord

P(1f(1))     skal vel være       P(1,f(1))   ?

men det hjælper ikke meget.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2016 af AskTheAfghan

Hvis y er en tangent ligning til grafen f for i punktet (a, f(a)), så skal du tjekke om

      f '(a)(x - a) + f(a) = y.


Skriv et svar til: Finde b og c i andengrads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.