Matematik

Undersøg, om f er stamfunktion til g

28. januar 2016 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner f og g er bestemt ved
f(x)=2x^3,5 + x^2 + 10
g(x)=7x^2,5+2x.

Undersøg, om f er en stamfunktion til g.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2016 af SådanDa

Differentier f(x), og se om resultatet er g(x) :)


Svar #2
28. januar 2016 af Needhelptak (Slettet)

Ja, men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2016 af PeterValberg

På hvert af leddene i forskriften, benytter du den generelle regel:

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p\cdot x^{n-1}

husk at:     k' = 0

btw:  f er stamfunktion til g

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2016 af Bornsommer (Slettet)

f(x) '=3,5*2x^{3,5-1}+2x^{2-1}

f(x) '=7x^{2,5}+2x

Hvorved vi har vist at F(x) er stamfunktion til g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2016 af PeterValberg

#4 Dejligt at du vil hjælpe spørgerne på dette forum
     MEN lad være med at forære hele løsningen med det samme,
     det lærer spørgeren ingenting af.... jf. betingelserne [ LINK ]

Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar.
Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Undersøg, om f er stamfunktion til g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.