Matematik

Kvartilsæt og middeltal

28. januar 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har brug for hjælp til denne opgave:

Frekvenserne for et observationssæt fremgår af skeamet.
Skemaet kan ses på dette link under opgave 108:  https://matab2stx-opgaver.systime.dk/index.php?id=12
Bestem kvartilsættet og middeltallet.

hvordan skal jeg bestemme kvartilsættet?
Og hvordan regner man middeltallet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2016 af Soeffi

#0. https://matab2stx-opgaver.systime.dk/index.php?id=12

Den ser ikke ud til at være tilgængelig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2016 af SådanDa

,


Svar #3
28. januar 2016 af Theajames (Slettet)

#1

#0. https://matab2stx-opgaver.systime.dk/index.php?id=12

Den ser ikke ud til at være tilgængelig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2016 af Soeffi

#0. Du skal kummulere værdierne (Geogebra):


Svar #6
28. januar 2016 af Theajames (Slettet)

#5

#0. Du skal kummulere værdierne (Geogebra):

ah, fedt. tak!
ved du også hvordan man regner middeltallet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2016 af Soeffi

#6 ... ved du også hvordan man regner middeltallet ud?

Middeltallet er gennemsnittet, hvor man tager hensyn til hvor ofte den samme værdi optræder. Du ganger observation med frekvens og lægger sammen:

(-3)·0,2 + (-2)·0,1 + (-1)·0,3 + 0·0,3 + 1·0,1 = -0,6 - 0,2 - 0,3 + 0,1 = -1,0


Svar #8
30. januar 2016 af Theajames (Slettet)

#7
#6 ... ved du også hvordan man regner middeltallet ud?

Middeltallet er gennemsnittet, hvor man tager hensyn til hvor ofte den samme værdi optræder. Du ganger observation med frekvens og lægger sammen:

(-3)·0,2 + (-2)·0,1 + (-1)·0,3 + 0·0,3 + 1·0,1 = -0,6 - 0,2 - 0,3 + 0,1 = -1,0

mange tak!


Skriv et svar til: Kvartilsæt og middeltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.