Matematik

Bare hurtigt trigonometri spørgsmål

28. januar 2016 af Sariwa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens lige lidt hjælp til mig tak

Jge skal beregne arealet af en vilkårlig trekant

Jeg fik faktaerne C=35a=40 b=30

Jeg har ved hjælp af cosinus fundet frem tilat Vinkel B 48,12, Vinkel A er 96,88o

Og side c er 23,11

Nu mangler jeg bare arealet og min umiddelbare indskydelse er at bruge den her formel:

T= 1/2 *b*c* \sin A = 1/2*a*c*\sin B = 1/2*a*b*\sin C


Svar #1
28. januar 2016 af Sariwa (Slettet)

Og i næste opgave har jeg 2vinkler og en side fortalt fra start, den kan vel også bare bruges der?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2016 af StoreNord

T= 1/2 *b*c* \sin A = 1/2*a*c*\sin B = 1/2*a*b*\sin C

Du har kun brug for den sidste tredjedel. Bedst kendt som appelsin-formelen.

I den næste skal du nok først bruge den udvidede sinusrelation            \frac{sinA}{a}=\frac{sinB}{b}=\frac{sinC}{c}


Svar #3
28. januar 2016 af Sariwa (Slettet)

Den næste har jeg regnet ud med sinus relationen osv, men jeg får meget små tal

Og så mangler vi bare areal
T=1/2·a·b·sinC 

T=1/2·0,85·0,21·sin55=0,07310932 


Arealet skulle være 0,073 ifølge min beregning, jeg frygter at det er et forkert tal

0,85 var et tal jeg ahvde far start og de 0,21 har jeg selv regnet mig frem til


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2016 af StoreNord

Trekanter kan godt være små.                        :)

T=1/2·0,85·0,21·sin55=0,07310932                er ihvertfald sandt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2016 af mathon

#2
     Brug
                           T=\frac{a^2}{2}\cdot \frac{\sin(B)\cdot\sin(C)}{\sin(A)}

                           T=\frac{b^2}{2}\cdot \frac{\sin(A)\cdot\sin(C)}{\sin(B)}

                           T=\frac{c^2}{2}\cdot \frac{\sin(A)\cdot\sin(B)}{\sin(C)}


Skriv et svar til: Bare hurtigt trigonometri spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.