Matematik

Opstil differentialligning og herefter finde opløst sukker til tiden T. :) opgaven er vedhæftet som billede

30. januar 2016 af wead (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har en opgave 3015 hvor man skal opstille en differential ligning i opgave a). Men i b så skal man finde hvorlang tid det tage, at opløse 100 gram sukker. opgave beskrivelsen er vedhæftet som et billede. Men mit problem, er at jeg ikke kan få tiden som er tallet 314.6 sekunder. jeg troede det var en y'=k*y men tror mere det en y'=b-a*y. håber der er en der kan få svaret til at blive 314.6 sekunder som er facit, som står bagerst i bogen. 

Vedhæftet fil: 3015.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2016 af mathon

                    -\frac{\mathrm{d} m}{\mathrm{d} t}=k\cdot m     når m(t) er ikke opløst sukkermængde.

                    m(t)=m_0\cdot e^{-kt}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2016 af mathon

og
                    80=150\cdot e^{-k\cdot 180}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:1658378 (1).jpg

Svar #4
30. januar 2016 af wead (Slettet)

Hej mathon, hvordan får jeg så tiden (som her er de 314.6 sekunder) hvis jeg solver finder jeg k men hvordan finder jeg tiden????


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2016 af mathon

                  m(t)=150\cdot e^{-0{,}003492\cdot t}       Når der er opløst 100 g, er der 50 g uopløst tilbage.

                  50=150\cdot e^{-0{,}003492\cdot t}


Skriv et svar til: Opstil differentialligning og herefter finde opløst sukker til tiden T. :) opgaven er vedhæftet som billede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.