Matematik

Bevis for sinusrelationen med højden udenfor en trekant

30. januar 2016 af Vovse112 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej gutter, skal lave er bevis for sinusrelationen med højden udenfor en trekant.. Jeg er i en gruppe, så jeg skal forklare, hvordan sin(C) - sin(v) = (C) - 180 er lig hinanden.

Jeg er bare langt fra sikker på, hvordan man gør, men håber I forstår hvad jeg skal, så jeg kan få noget hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2016 af peter lind

Det er i hverfald sikkert at påstanden sin(C) - sin(v) = (C) - 180 er forkert. Hvis vi skal have nogen mulighed for at hjælpe må du fortælle noget mere om hvad du har gjort. Helst med en figur


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2016 af mathon

                      h=s\cdot \sin(180^{\circ}-V)    hvor s er en side.

                      h=s\cdot \sin(V)      da supplementvinkler har samme sinusværdi.

                     


Svar #3
30. januar 2016 af Vovse112 (Slettet)

Okay. Det eksempel som du gav i dit svar nr. 2, var det jeg mente. Men hvordan beviser jeg at de to ting er lig hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2016 af mathon

Hvis A er stump:

                            \frac{h_b}{c}=\sin(A)=\frac{h_c}{b}

Hvis B er stump:

                            \frac{h_a}{c}=\sin(B)=\frac{h_c}{a}

Hvis C er stump:

                            \frac{h_a}{b}=\sin(C)=\frac{h_b}{a}


Skriv et svar til: Bevis for sinusrelationen med højden udenfor en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.