Fysik

Serie og parallelkoblede resistorer

31. januar 2016 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg vedhæfter en fil med opgaverne som jeg finder vanskeligt at løse og håber på at få lidt hjælp. Det drejer sig om opg. e) og f). 


Svar #1
31. januar 2016 af Miebendixh (Slettet)

Filen. 

Vedhæftet fil:IMG_1798.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2016 af Soeffi


Svar #3
31. januar 2016 af Miebendixh (Slettet)

Det skal siges at:

U= 12 V 

R1=12 Ω   R2=47 Ω     R3=22 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2016 af Soeffi

#3

Du er nød til at give os tegningen på den forrige side også.


Svar #5
31. januar 2016 af Miebendixh (Slettet)

Det må du undskylde...

Jeg har nemlig kun brugt de 4 ovenstående værdier til at beregne opg. e og f ud, og derfor troede at de andre informationer kan udelades. 

Vedhæftet fil:IMG_1799.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2016 af mathon

f)
      Erstatningsmodstanden:
                                                     Grenmodstande er R_2 og R_1+R_3
                         dvs
                                              
                                                     Grenmodstande er 47\; \Omega og 34\; \Omega

                         og   
                                       R_{erstat}=\frac{(47\; \Omega )\cdot (34\; \Omega )}{(47\; \Omega )+ (34\; \Omega )}=19{,}73\; \Omega   


Svar #7
02. februar 2016 af Miebendixh (Slettet)

Undskyld at jeg spørger dumt. Men vi har kun lært formlerne: 

Parallellekobling:

1/Rerstat=1/R1+ 1/R2....

Seriekobling:

Rerstat=R1+R2...

Kan man i stedet den formel, som du har brugt foroven anvende disse i stedet for? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. februar 2016 af mathon

#7

af
              \frac{1}{R_p}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}        følger ved multiplikation med R_pR_1R_2   

              R_1R_2=R_pR_2+R_pR_1

              R_1R_2=R_p(R_1+R_2)
hvoraf
              R_p=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+R_2}


Svar #9
02. februar 2016 af Miebendixh (Slettet)

Mange tak! 


Skriv et svar til: Serie og parallelkoblede resistorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.