Matematik

Bogstav og tal regning - hjælp

02. februar 2016 af Aisha09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

2 - 4 * (3a + 2 ) - 6a

=

5a  - 6a * 2?

Hvordan udregner jeg den? er lidt usikker :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af PeterValberg

2 - 4(3a + 2) - 6a =      4 "ganges" ind i parentesen på hvert led
2 - (12a + 8) - 6a =      minusparentesen hæves, skift fortegn på hvert led
2 - 12a - 8 - 6a =         reducér
-18a - 6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2016 af Anne0909 (Slettet)

Vil sige du starter med at gange ind i parentesen så det derved bliver (Her ganger jeg lige 6a med 2 på den anden side, for at springe et trin over ;) )

2-12a-8-6a=5a-12a

Så reducere du så du for alle a'erne over på den ene side

2-8=5a-12a+12a+6a

-6 = 11a

-6 / 11 = a

-0,545454545 = a


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2016 af PeterValberg

#0 Hurtigt spørgsmål, - er vi ude i en ligning?

2 - 4(3a + 2) - 6a = 5a - 6a·2

eller hvad?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
02. februar 2016 af Aisha09 (Slettet)

Nej, der står reducere. Det er ikke ligning, tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2016 af PeterValberg

#4 Så din opgave går ud på at reducere udtrykket:

2 - 4(3a + 2) - 6a

Så skulle mit svar i #1 være korrekt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
02. februar 2016 af Aisha09 (Slettet)

Jep, tusind tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Bogstav og tal regning - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.