Matematik

Hjælp til matematik A opgave

02. februar 2016 af bonnielarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi har to funktioner givet ved:

f(x) = x^2 - 4x + 8

g(x) = 3x * e^(-x)


a) Bestem den værdi af x, hvor den lodrette afstand mellem grafen for f og grafen for g
er mindst mulig.

Har fundet d(x) ved at sige d(x)=f(x)-g(x) og har her fået −3x*e^x+x^2-4x+8

Herefter har jeg differenceret d(x) og fået d´(x)=(-3x-3)*e^x+2x-4

så har jeg sat d´(x)=0 og prøvet at får TI-Inspire til at finde x ved at solve den men lommerengeren giver ikke svaret for x, men i stedet en ny ligning som er lig med 0, nogle råd til hvordan man så finder x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. februar 2016 af bonnielarsen (Slettet)

hvad betyder vd<?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2016 af PeterValberg

#2 Det var bare lige noget "krims-krams", jeg skrev for at
kunne uploade billedet, som bagefter blev indsat i indtastningsfeltet.
Man kan nemlig ikke uploade et billede uden at have skrevet noget :-)
Derfor :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
02. februar 2016 af bonnielarsen (Slettet)

Min siger dette

Vedhæftet fil:problem.jpg

Skriv et svar til: Hjælp til matematik A opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.