Matematik

En person satte et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5%

03. februar 2016 af skerderbrooo - Niveau: B-niveau

En person satte et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5%. Efter 5 år står der 59384,32 kroner. 
Hvor stort et beløb blev der sat ind på kontoen? 

Det er spørgsmålet, jeg er meget forvirret over hvad jeg skal gøre her..

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2016 af mette48 (Slettet)

brug renteformelen, hvor x er det indsatte beløb

x*(1+0.035)5=59384,32


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2016 af Birgit80 (Slettet)

Hej:-)

Du skal bruge renteformlen Kn=K0 · (1+r)n

Du kender Renten r på 3,5% dvs 0,035 i decimaltal ( da 3,5/100=0,035)

Du kender Slutbeløbet Kn= 59384,32

Du kender Antal terminer n =5 (da 5 år)

dvs at du skal bestemme K0 altså startbeløbet (det beløb der blev sat ind på kontoen for 5 år siden)

Du isolerer K0 i renteformlen og får flg formel:

K0= Kn/ (1+r)n

Så indsætter du de tal, som du kender i formlen og skulle gerne komme frem til, at det beløb der blev indsat for 5 år siden var ca 50000kr

prøv engang :-)


Svar #3
04. februar 2016 af skerderbrooo

Tak for hjælpen:-)!


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2016 af Birgit80 (Slettet)

Selv tak spørg bare igen en anden dag :-)


Skriv et svar til: En person satte et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.