Matematik

1) Bestem stamfunktion til f. 3.Bestem konstanten. HASTER!

18. februar 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der lige kan hjælpe med disse opgaver?

Vedhæftet fil: Den 1. opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2016 af peter lind

Brug at ∫xndx = xn+1/(n+1) +k, n≠-1  I 2. skal du yderligere bruge at ln(x) er en stamfunktion til 1/x

3. Du skal bestemmen k så e-4+k = 2981  tag logaritmen på begge sider


Svar #3
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg kan ikke komme i gang med nr. 1. 

Nogen der vil hjælpe og forklare?


Svar #4
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Nej jeg mente nr. 2.

Vedhæftet er nr. 1 nedenfor.

Vedhæftet fil:stamfunktion.png

Svar #5
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Hjælp mig med 2 og 3.

Please.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2016 af SådanDa

Jeg synes at det er rimelig godt beskrevet i #2, så hvad præcis har du problemer med?!

Integrer 1/x og 4x hver for sig og læg resultaterne sammen.


Svar #7
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg har fået det til:

2x2+1/4x+k

Ved bare ikke om det er rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. februar 2016 af SådanDa

\int \frac{1}{x}+4x \ dx=\int \frac{1}{x}\ dx + \int 4x \ dx, vi regner dem hver for sig:

\int \frac{1}{x}\ dx=\ln(x)+k, som nævnt i #2.

\int 4x\ dx=2x^2+k, så altså:

\int \frac{1}{x}+4x \ dx=ln(x)+2x^2+k


Skriv et svar til: 1) Bestem stamfunktion til f. 3.Bestem konstanten. HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.