Matematik

Hvordan isolerer jeg x_1?

18. februar 2016 af bazoom (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal isolere x1 i dette udtryk: (Se vedhæftet billede)
Jeg har prøvet at løse det via Maple, men svaret giver ikke nogen mening.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2016 af mathon

         p_1x_1+p_2\cdot\left ( \frac{p_2}{p_1} \right )^{\frac{1}{a-1}}\cdot x_1=m

         \left (p_1+p_2\cdot\left ( \frac{p_2}{p_1} \right )^{\frac{1}{a-1}} \right )\cdot x_1=m

         \left (p_1+\frac{{p_2}^{\frac{a}{a-1}}}{{p_1}^{\frac{1}{a-1}}} \right )\cdot x_1=m

          x_1=\frac{m}{p_1+\frac{{p_2}^{\frac{a}{a-1}}}{{p_1}^{\frac{1}{a-1}}}}


Skriv et svar til: Hvordan isolerer jeg x_1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.