Fysik

Energibevarelse - fysik opgave

19. februar 2016 af Falaffel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg sidder og er igang med en fysik opg., denne er vedhæftet . 

Jeg ved at loven for energibevarelse er følgende: E=1/2*k*A^2 

Men ved ikke hvad jeg skal gøre herfra 

På forhånd tak 

Vedhæftet fil: fys.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2016 af hesch (Slettet)

Generelt for opgaven har du jo:

Ekin = ½ * m * v02 = Epot = m * g * h,  hvor h er vognens højde i loopet.

Hvor langt kommer du med det?

For i a) at få vognen rundt i loopet, skal du have vognen op i højden, h = 2R.


Skriv et svar til: Energibevarelse - fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.