Matematik

Hvilken gennemsnitsfart skal bilen køre med, hvis rejsetiden for ruten over Storebæltsbroen skal være 5 timer og 9 minutter?

20. februar 2016 af alex9004 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvilken gennemsnitsfart skal bilen køre med, hvis rejsetiden for ruten over Storebæltsbroen skal være    5 timer og 9 minutter?

længte på ruten: 476 km


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2016 af StoreNord

Gennemsnitshastigheden v:      v=\frac{476km}{(5*60+9) minutter}    målt i             \frac{km}{minut}


Svar #2
20. februar 2016 af alex9004 (Slettet)

Hvordan taster jeg det ind på lommeregner


Svar #3
20. februar 2016 af alex9004 (Slettet)

lige meget tak fandt ud af det :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2016 af StoreNord

Enhederne km og minutter har jeg kun skrevet for at man kan se logikken i det.

Dem behøver man ikke skrive. Men i nogle lommeregnere kan man godt, for eksempel min goe gamle HP 28S.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2016 af mathon

                                                   9\; min=\frac{9}{60}\; h=\frac{3}{20}\; h=\frac{15}{100}\; h=0{,}15\; h

Gennemsnitshastigheden:
                                                   v=\frac{476\; km}{5{,}15\; h}=92{,}43\; \tfrac{km}{h}


Skriv et svar til: Hvilken gennemsnitsfart skal bilen køre med, hvis rejsetiden for ruten over Storebæltsbroen skal være 5 timer og 9 minutter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.