Matematik

En funktion f er bestemt ved f(x)= 5x^4+e^x

22. februar 2016 af Mathilde55 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: matematik opg 6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2016 af SuneChr

Find det ubestemte integral F (x) af f (x) .
Vi skal da bestemme den arbitrære konstant, når F (0) = 10  og opstille funktionen, som går gennem P.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2016 af mathon

             F(x)=y=x^5+e^x+k      gennem (0,10)


Svar #4
22. februar 2016 af Mathilde55 (Slettet)

Kan du evt. fortælle mig hvordan du har gjort det? Er det x^5 og e^x+k som er det ubestemte integral ? 

Og ender den så helt med at hedde det du har skrevet ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2016 af mathon

             F(x)=\int\left ( 5x^4+e^x \right )\textup{d}x=x^5+e^x+k

             F(x)=y=x^5+e^x+k

                             10=0^5+e^0+k

                             10=1+k

                              k=9
dvs
             F(x)=x^5+e^x+9


Svar #6
22. februar 2016 af Mathilde55 (Slettet)

Mange tak! 


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved f(x)= 5x^4+e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.