Matematik

Bestem ligning for tangent

22. februar 2016 af Mathilde55 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: opg 7.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2016 af mathon

                 f{\, }'(x)=4e^x

       tangenten i (0\, ;f(0))=(0\, ;5) har  hældningskoefficienten

                          f{\, }'(0)


Svar #3
22. februar 2016 af Mathilde55 (Slettet)

f = 4ex + 1

f(0) = 4*e0 + 1 = 5

f ' = 4*ex

x = 0
f ' = 4 * e0 = 4

Indsæt i tangentligningen:
y - y0 = f ' * (x - x0)

y - 5 = 4 * (x -0) = 4x

y = 4x + 5

Kan du se om dette så er rigtigt ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2016 af mathon

Det er rigtigt.


Svar #5
22. februar 2016 af Mathilde55 (Slettet)

Super, mange tak for al din hjælp!


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.