Matematik

Differentialregning

22. februar 2016 af Mirandola (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave? tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2016 af mathon

Bestem først h'(x), som bliver et andengradspolynomium ax^2+bx+c,
hvor du kender sammenhængen mellem fortegnet for d og antal løsninger
til
                     ax^2+bx+c=0


Svar #2
22. februar 2016 af Mirandola (Slettet)

Tak!


Svar #3
22. februar 2016 af Mirandola (Slettet)

Hov, der forsvandt billedet: http://imgur.com/Ici2axM

Jeg forstår ikke, hvordan vi skal bruge diskriminanten.. Vi kan jo ikke ændre på konstanterne, så diskriminanten vil være konstant


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2016 af SådanDa

Når du differentierer h(x) får du et 2. gradspolynomium som nævnt i #1, lad os sige bx2+cx+d. Du skal nu afgøre hvornår der findes løsninger til bx2+cx+d=a, dette kan omskrives til hvornår der findes løsninger til bx2+cx+(d-a)=0, hvorledes a nu er med i konstanterne, og derfor afhænger determinanten af denne :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2016 af SådanDa

Hov, jeg kan lige se at jeg får rodet rundt i termerne i #4, der skulle naturligvis stå diskriminanten, og ikke determinatnen. Beklager :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2016 af mathon

              h{\, }'(x)=0{,}6x^2+4{,}4x+4{,}6


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.