Matematik

bestem M som funktion af t - har desperat brug for hjælp!!!!!

23. februar 2016 af math862a (Slettet) - Niveau: A-niveau

I den såkaldte Gompertz model for en bestemt population af kyllinger kan sammenhængen mellem en kyllings vægt M (målt i kg) og kyllingens alder t (målt i døgn efter udklækning) beskrives ved ln(M)=1,6524−4,612⋅e− 0,0423t 
a) Benyt modellen til at bestemme vægten af en kylling, der er 30 døgn gammel, og bestem M som funktion af t.

hvordan gør jeg det?? er helt på bar bund...

(taler altså kun om den understregede del)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af StoreNord

ln(M)=1,6524−4,612⋅e− 0,0423t        ; brug exponentialfunktionen på begge sider?


Svar #2
23. februar 2016 af math862a (Slettet)

forstår ikke helt hvad du mener med det?

#1

ln(M)=1,6524−4,612⋅e− 0,0423t        ; brug exponentialfunktionen på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2016 af StoreNord

e(ln(M)) = M

e(højresiden) = e1,6524−4,612⋅e− 0,0423t = e1,6524 / e4,612⋅e /e0,0423t


Svar #4
23. februar 2016 af math862a (Slettet)

jeg får det til dette:

0.000019*(0.958582)^t

det virker noget underligt??

#3

e(ln(M)) = M

e(højresiden) = e1,6524−4,612⋅e− 0,0423t = e1,6524 / e4,612⋅e /e0,0423t


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2016 af StoreNord

M(t)=\frac{e^{1,6524 }}{ e^{4,612e} e^{0,0423t} }


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2016 af mathon

         M(t)=\frac{e^{1,6524}}{e^{\frac{4,612}{e^{0,0423\cdot t}}}}=\frac{5{,}21949}{100{,}685^{\, 0{,}958582\cdot t}}


Skriv et svar til: bestem M som funktion af t - har desperat brug for hjælp!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.