Matematik

Vis cirklens ligning kan skrives som

23. februar 2016 af vejvad14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vis virklens ligning kan skrive som x^2 + y^2 - 2x - 3y + 2 = 0

C = 1;1,5

P = 2;2

Jeg har beregnet mig frem til at r = 1,12 men jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre nu. HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af SuneChr

Radius er ikke rigtig. Radius = \frac{\sqrt{5}}{2}    Behold den nøjagtige værdi for r.
Bring nu cirklen på dens normale ligning
(x - a)2 + (y - b)2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2016 af mette48 (Slettet)

x^2 + y^2 - 2x - 3y + 2 = 0

x2-2x+1 - 1 + y2 - 2*(3/2)y + (3/2)2 - (3/2)2 +2=0

(x-1)2 -1    +      (y-3/2)2                      -(9/4)+2=0

(x-1)2     +      (y-3/2)2       =    1           +(9/4)-2 =5/4

r=√(5/4)=1,12

C=(1,1½)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2016 af mathon

eller snarere den anden vej:

         oplysninger:
                               centrum C(1\, ;1.5)   og  P(2\, ;2) et punkt på cirklen
hvoraf
                               (x-1)^2+(y-1{,}5)^2=r^2

                               x^2-2x+1+y^2-3y+2{,}25=r^2    gennem (2,2)

                               2^2-2\cdot 2+1+2^2-3\cdot 2+2{,}25=r^2

                                1{,}25=\frac{5}{4}=r^2\; \; \; \; \; r>0

og dermed:
                               x^2-2x+1+y^2-3y+\frac{9}{4}=\frac{5}{4}

                               x^2-2x+y^2-3y+2=0

                               


Skriv et svar til: Vis cirklens ligning kan skrives som

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.