Fysik

Fysik- radioaktivitet

24. februar 2016 af mumu1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

beregn Q-værdien når der sker Beta- henfald for bly -212


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2016 af mathon

              _{82}^{212}\textrm{Pb}\; \rightarrow \; _{83}^{212}\textrm{Bi}\; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}

       

           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left | \Delta m \right |=(211,991871\; u)-((211,991255+0,000549)\; u)=6{,}74205\cdot 10^{-5}\; u=1{,}11955\cdot 10^{-31}\; kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2016 af peter lind

Q = Δm*c2 ifølge Einstein. Find ved opslag i tabel massen af bly-212, massen af dens datterkerne og massen af en betapartikel(elektron). Find derefter hvor meget masse, der er gået tabt(massedefekten) og gang resultatet med c2


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2016 af mathon

        Q=\left (1{,}11955\cdot 10^{-31}\; kg \right )\cdot \left (2{,}99792\; \tfrac{m}{s} \right )^2=1{,}0062\cdot 10^{-14}\; J=62{,}8018\; keV


Skriv et svar til: Fysik- radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.