Kemi

Molære varmekapacitet

24. februar 2016 af Shaolina (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa!

Jeg har brug for hjælp til en opgave, som lyder således:

Når 39 J varme påføres 16 g ethanol (C2H6O) ved 24,5 ºC stiger temperaturen til 25,5 ºC ved 1 atm. Beregn den molære varmekapacitet ved konstant tryk (Cp,m) af ethanol ved 25 ºC.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2016 af Heptan

Den molære varmekapacitet ved konstant tryk er

C_{p,m}=\frac{Q}{n\Delta T}=\frac{39\ \textup{J}}{\frac{16\ \textup{g}}{M(C_2H_6O)}\cdot (25,5-24,5)\ \textup{K}}=112,29\ \frac{\textup{J}}{\textup{mol \ K}}


Skriv et svar til: Molære varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.