Matematik

I en trekant ABC er A=72°, b = 4,1 og c = 3,8. b) Beregn længden af højden på siden b.

24. februar 2016 af Andi1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en trekant ABC er A=72°, b = 4,1 og c = 3,8 og siden a = 4,64984.

b) Beregn længden af højden på siden b.

Jeg kender alle tre sider og én vinkel.. Hvordan kan jeg komme videre?
 

Ville være rart og meget værdsat hvis nogen meget pædagogisk kunne forklare hvordan man gør fremfor selve svaret!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2016 af Studentos

Hej.

Brug cosinusrelationen her for enten vinkel B eller vinkel C under "Hvis man vil finde en vinkel".

Den sidste vinkel kan du finde, ved at tage udgangspunkt i trekantens vinkelsum. 

Eks.: 180^{o}-A-B    → for at finde C

Eks.: 180^{o}-A-C    → for at finde B


Svar #2
24. februar 2016 af Andi1234 (Slettet)

Skal jeg bruge cosinusrelationen for vinkler, selvom jeg skal finde højden på siden b?

Forstår ikke helt :-(


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2016 af Studentos

Jeg tog fejl af opgaven. 

Men se her, det er samme opgave.


Svar #4
24. februar 2016 af Andi1234 (Slettet)

Men forstår ikke hvorfor man bruger sinus? Er det fordi man har et "par" i trekanten? 


Skriv et svar til: I en trekant ABC er A=72°, b = 4,1 og c = 3,8. b) Beregn længden af højden på siden b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.