Matematik

Andengradsligning

27. februar 2016 af MariaJK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

jeg har et spørgsmål vedrørende andensgradsligning.

Er det korrekt, at a aldrig kan være 0? 

F.eks, hvis i følgende givet ligning: 

x^2 - 2x − 3

a = 1, b = -2 og c = -3? 

Hvad nu, hvis der stod x^3 - vil a så være 2? 

Nogle, der kan forklare det helt præcist?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2016 af Stats

x2 - 2x - 3 = 0    -- En andengradsligning da højeste eksponent er 2.

x3 - 2x - 3 = 0    -- En tredjegradsligning da højeste eksponent er 3.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2016 af Studentos

X er 1. 

Hvis der derimod havde stået 2x ville dit a være 2. 


Svar #3
27. februar 2016 af MariaJK (Slettet)

#1 - Tak! Min fejl.. Det vil sige, at der aldrig kan stå x^3, da det ikke er en tredjegradsligning? :) 

Og vil det sige, at ^2 ikke spiller en rolle ifh til a - altså, hvis der f.eks. stod x^2, så vil det bare være 1, da det er x'et man fokuserer på og ikke ^2? ..

#2 Hvad nu hvis der f.eks. havde stået -x^9 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2016 af JulieW99

#3

Hvis der havde stået -x^9 havde det været en niengradsligning, og der ville derfor stå: -x*-x*-x*-x*-x*-x*-x*-x*-x, hvis du ophævede eksponenten.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2016 af Studentos

Opløftet i niende er ikke en andengradsligning. 

Dit a vil være -1, hvis der står -x. 


Svar #6
27. februar 2016 af MariaJK (Slettet)

https://www.youtube.com/watch?v=faKUV3JtcrY

Hvordan kan det så være, at han bruger -x^9? 


Svar #7
27. februar 2016 af MariaJK (Slettet)

Vil det sige, at jeg bare skal ignorer det ^9? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. februar 2016 af Studentos

Ja, når du skal fastslå a, skal du bare ignorere det tal, der er opløftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. februar 2016 af OliverHviid

Hvornår står der ^9 i videoen???


Svar #10
27. februar 2016 af MariaJK (Slettet)

Okay tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. februar 2016 af Soeffi

#0 Det med a forskellig fra 0 skal forstås sådan:

Du har en andengradsligning på standardformen: a·x2 + b·x + c = 0. Heri kan a ikke være 0, idet det så ikke længere er en andengradsligning, og idet løsningsformlen... 

x=\frac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}

ikke ville være defineret, da der ville stå 0 i nævneren. 

I tilfældet: x^2 - 2x − 3 = 0 gælder standardformen: (1)·x2 + (-2)·x + (-3) = 0, der har løsningen:

x=\frac{-(-2)\pm \sqrt{(-2)^2-4\cdot 1\cdot (-3)}}{2\cdot 1}\Rightarrow x=-1\vee x=3

Der står ikke ^9 i videon men √9.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.